5 tips voor het zoeken naar een huurwoning

Indien jij al een tijd op zoek bent naar een huurwoning en je nog niet bent geslaagd, kun je de volgende tips gebruiken. Wij van investormania.nl hebben enkele tips voor jou onder elkaar gezet welke je kunnen helpen om sneller een geschikte woning te vinden.
Hieronder de top 5:

Maak een WISHLIST
Door te weten wat je zoekt kun je ook beter doorpakken. Indien je niet weet wat je echt wilt ben je als het ware aan het dobberen op zee zonder te weten waar je heen wenst te varen. Hoeveel kamers dien je te hebben, hoeveel vierkante meter, een buitenruimte? Het zijn allemaal vragen die je vooraf aan jezelf dient te stellen.

Wat is jouw BUDGET?
Het is van groot belang om te weten hoe groot jouw budget is. Ga je alleen ergens huren of samen met jouw vriendin of vriend? Wat is het budget dat je tot jouw beschikking hebt per maand? Realiseer dat je vaak ook nog gas – water en licht dient te betalen. Daarnaast komen er nog verzekeringskosten bij kijken en overige vaste lasten. Door jouw budget te bepalen weet je ook of je in de sociale huur of vrije sector valt.

Toch maar een makelaar!
Hoe meer partijen weten dat jij opzoek bent naar een woning hoe meer kans dat je uiteindelijk ook die ene woning zult vinden. Meld jezelf aan bij diverse verhuurmakelaars en schakel wellicht zelf wel een aanhuur makelaar in. Zeker in de grotere steden in Nederland kan een aanhuur makelaar er zeker voor zorgen dat jij eerder een woning bemachtigd. Daarnaast zal het gehele aanhuurproces een stuk eenvoudiger zijn, indien jij gebruik maakt van een makelaar. Je betaalt er voor maar je krijgt er ook wat voor terug!

Let op wat je ziet!
Door tijdens de bezichtiging goed te kijken naar de ruimte, kun je een goed oordeel vellen. Veel partijen lopen door een mogelijke huurwoning met een bezichtiging en kijken niet goed naar de ruimte. Men is vaak verliefd en kijkt daarom niet langer dan zijn of haar neus lang is. Hoe staat de ketel erbij? Lekken de kranen? Zijn er veel lekkage plekken in de plafonds? Als de huidige huurwoning er al niet netjes bij staat zal de verhuurder het waarschijnlijk niet zo nauw nemen met de verhuur. Kijk dus altijd goed om je heen of alles werkt en er netjes bij staat.

Pas je wishlist aan
Mocht je na een lange periode nog steeds geen huurwoning hebben gevonden. Wellicht dat jouw wensenlijst dan iets te lang is. Is een buitenruimte cruciaal en die extra slaapkamer of kan het ook zonder? Hoe kleiner jouw wishlist hoe meer woningen er in aanraking komen en hoe eerder je waarschijnlijk zult slagen in jouw zoektocht naar een nieuwe huurwoning.

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.