8 TIPS OM SNELLER EEN HUIS TE VERKOPEN

Vandaag de dag is het over het algemeen makkelijk om een huis te verkopen. De aanbodzijde van de markt droogt op en de vraagzijde explodeert. Wij van investormania.nl hebben een top 8 tips op een rijtje gezet om jouw huis sneller te verkopen. Daarnaast zal de verkoop waarschijnlijk ook meer geld opleveren als jij deze tips in jouw achterhoofd houdt. Wanneer de markt weer omdraait zijn deze tips helemaal relevant, echter doe er ook nu jouw voordeel mee!

ZET ER MEUBELS IN!
Door het huis te verkopen op het moment dat er nog meubels in staan zien potentiele kopers wat je met de ruimte kunt doen. Er zijn diverse partijen in de markt die jij kan inhuren om het huis tijdelijk in te richten voor de verkoop. Het kost wat maar dat zie je vaak ook terug in een mogelijke snellere en hogere verkoopprijs.

SCHILDEREN MAAR!
Als jij zelf niet zo’n held bent met een kwast dan kun je beter iemand inhuren. Maar over het algemeen kan iedereen wel een wandje schilderen. Probeer in ieder geval die ene roze of gele wand weer over te schilderen met een neutrale kleur. Niet iedereen zal die kanarie gele muur in de living kunnen waarderen namelijk.

OPRUIMEN EN POETSEN!
Door alles netjes op te ruimen en sommige spullen tijdelijk ergens anders op te slaan, oog het huis groter en ruimer. Zorg er ook voor dat het huis fris ruikt en alles er netjes bij staat. De mogelijke kopers zullen al de deuren open trekken dus zorg ervoor dat het overal netjes is en het stof niet centimeters dik onder de bank ligt opgehoopt.

BAKKEN MAAR!
Het is een oude uitspraak onder woningverkopers, dat wanneer je een taart bakt men eerder toe slaat. Uiteraard valt dit nog maar te bezien, echter baad het niet dan schaadt het niet. Je kunt het altijd proberen en de potentiele kopers hebben vast wel trek in een lekker vers stukje taart.

GOED WEER
Probeer rekening met het weer te houden. Als jij een mooie tuin, balkon of dakterras hebt dan heb je liever niet dat mogelijke kopers tijdens een onweersbui gaan ‘genieten’ van jouw buiten. Probeer dus een dag uit te kiezen voor de bezichtigingen met lekker weer. Een huis met een mooie groene en zonnige tuin verkoopt namelijk sneller dan hetzelfde huis met een modderige tuin.

VERKOOP IN HET VOORJAAR
Als er een goed moment is om jouw huis te verkopen dan is het wel in het voorjaar. Wanneer de vogeltjes beginnen met fluiten dien jij fluitend jouw huis te koop aan te bieden. Het betere weer en de lentekriebels zorgen ervoor dat de potentiele kopers als koetjes weer de weide in mogen en vaak sneller over zullen gaan tot een bieding.

INVESTEER IN WAT JE ZIET
Wanneer jij nog wat aanpassingen wenst door te voeren doe dat dan op plekken die je als potentiele koper ziet. Koop een nieuwe airco op de slaapkamer of plaats een goede vaatwasser in de keuken. Je kunt ook de houten vloer eens in de olie zetten of iets dergelijks.

GOEDE FOTO’S = KEY
Door goede foto’s te maken van jouw woning, zal deze vaker worden bekeken op Funda.nl en dat zal vaak resulteren en meer belangstelling voor jouw huis! Wanneer jij de bovengenoemde 7 tips toepast zullen de foto’s ook veelal beter zijn.

Heel veel succes met de voorbereidingen en let op dat er te weinig aanbod is op de markt dus de mogelijke verkopende makelaar kan vast wel iets met zijn of haar tarief doen! Ook hier geldt DUURKOOP IS GOEDKOOP, maar ga niet gelijk met het eerste bod van de verkopende makelaar in zee. Ben jij nou meer benieuwd in hoe je een huis koopt dan kun je hier meer lezen over hoe je een koopvoorstel opstelt of hoe je een woning koop!

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.