Is jouw financiële buffer voldoende?

Wellicht heb jij door afgelopen corona jaar een goede financiële buffer kunnen opbouwen. Uitgestelde reisjes en niet meer op stap of fysiek shoppen hebben jou waarschijnlijk een hogere spaarsaldo opgeleverd.
Nu de wereld om ons heen weer langzaam aan het ontwaken is en je weer op stap kan gaan en ook weer (met de nodige moeite) in het vliegtuig kan stappen, zal het spaarsaldo snel inkrimpen. Het is dan ook verstandig om een minimale financiële buffer aan te houden.
Door deze buffer kun jij de wasmachine die op eens kapot gaat toch laten repareren of vervangen. Je bent dan voorbereid op onverwachte uitgaven die opeens tevoorschijn kunnen komen. Wat een juist bedrag is voor jouw persoonlijke situatie is lastig om op voorhand te zeggen. Echter heeft het NIBUD hier een handige tool voor bedacht. KLIK HIER om direct te worden doorgelinkt naar de pagina van het Nibud.
Indien je meer tips wilt om geld te besparen klik dan hier en lees meer over de diverse tips welke wij hebben gegeven om geld te besparen.
Er zijn natuurlijk diverse manieren om meer geld te besparen. Door minder geld uit te geven en bijvoorbeeld 10% van jouw netto loon opzij te zetten, spaar je snel een leuk bedrag voor onvoorziene uitgaven!

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.