Meerdere potjes?

Vaak heeft iemand een primaire inkomsten omdat hij of zij netjes 40 uur in de week werkt voor een baas. Dit is uiteraard een fijne inkomstenbron en vaak ook relatief zeker. Echter kun jij ook op straat komen te staan doordat het bedrijf failliet gaat of wanneer je wordt ontslagen. Hoe realiseer je meerdere inkomstenbronnen?
Allereerst is het van belang om te realiseren dat iedereen op elk moment kan beginnen. Wanneer jij fulltime werkt en denkt geen tijd of geld over te hebben voor andere investeringen kun je alsnog beginnen met zeer ‘kleine’ bedragen. Je kunt iedere maand geld opzij leggen (al is het 20 euro) om uiteindelijk een aandeel te kopen. Verder kun je uiteraard gokken op een waardestijging met crypto’s of kun je jouw mogelijke overwaarde in de steden gebruiken om een extra financiering te realiseren voor een nieuwe aankoop.

Door iedere maand een klein bedrag in een aandelenportefeuille te investeren welke tevens dividend uitkeert, bouw je op de lange termijn een leuke extra inkomstenbron op. Daarnaast kun je uiteraard ook sparen totdat je een aandeel in een vastgoedfonds kunt kopen, welke vaak vanaf enkele duizenden euro’s toegankelijk zijn. Let er wel op dat deze fondsen voor 7 a 12 jaar jouw gelden in bezit heeft en je dus niet makkelijk bij deze gelden kan.
Naast het feit van het investeren in aandelen of vastgoed kun je ook een side hustle starten naast jouw fulltime job. Door bijvoorbeeld een kleine webshop te starten middels wordpress of shopify kun je vaak met een minimale investering een draaiende webshop starten. Door een niche op te zoeken en actief te zijn op diverse social media heb je de mogelijkheid om een naam op te bouwen en mensen specifiek te targetten.
Met de huidige inflatie en het rente percentage op jouw spaargelden kan het verstandig zijn om te investeren in andere potjes, zodat je meer rendement kunt behalen. Je dient jezelf echter wel goed te realiseren dat een hoger rendement ook een hoger risico met zich mee brengt.

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.