De woningmarkt is overspannen en kookt over. Dit zorgt voor een gunstig klimaat voor de buy to let hypotheek. Wat is nu precies een buy to let hypotheek?

Aangezien de inflatie weer aan het stijgen is en geld op de spaarrekening eigenlijk niks oplevert, zoekt men een andere bestemming voor de spaargelden. Er wordt veel geinvesteerd in aandelen maar ook een extra pand voor de verhuur komt steeds vaker voor.

Steeds meer (vermogende) particulieren gebruiken bij de aankoop van een vastgoedbelegging de buy to let hypotheek. Deze hypotheek wordt ook wel de verhuurdershypotheek genoemd en is niet voor niks een populaire hypotheekvorm voor vastgoedbeleggers. Het betreft een hypotheek voor partijen welke de woning verhuren. Er zijn de laatste jaren veel nieuwe partijen op de Nederlandse markt gekomen die particuliere/ professionele vastgoedbeleggers kunnen gebruiken.

Door gebruik te maken van een buy to let hypotheek krijgt de vastgoedbelegger de mogelijkheid om de portefeuille uit te breiden. Er zijn diverse partijen die deze leningsvorm aanbieden, het is dan ook verstandig jezelf goed in te lezen. Vaak kun je het appartement of de woning tot 80% van de waarde financieren. Het gedeelte aflossingsvrij is vaak tussen de 65 a 75%. Vraag goed naar de diverse voorwaarden bij jouw intermediar.

*LET OP Investormania.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van enkele affiliate links. Indien jij op één van deze links klikt, zal jij worden doorverwezen naar de website van de aanbieder. Wanneer jij via deze link iets koopt, dan krijgt Investormania.nl daar een kleine vergoeding voor. Deze vergoeding wordt door het bedrijf aan Investormania.nl betaald en heeft geen enkele gevolgen voor jou. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Investormania.nl geeft alleen tips en informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Investormania.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.